Neuropati

Neuropati

Om Forumet

Jag vill skriva om min neuropati, kanske några andra därute vill veta, eller rent av dela med sig av sina egna erfarenheter.

Nya fenomen

så har jag det.Posted by Göran Wik Thu, September 16, 2010 23:22:09

Jag inbjuder alla som har neuropati om ni vill att skriva och dela med er av era upplevelser och hur eran dag kan se ut.

Surr i huden.

Nu har mina fenomen utökats. Bl.a så har jag som ett surr i kroppen, oftast sitter det mitt i bröstet ifrån nyckelbenen och ner till naveln och kan sprida sig i hela kroppen. Surret är som om huden sover fast mera elakt, ungefär som det går el under huden.

Det som är som mest jobbigt är att jag blir lam av det. Det känns som det går så mycket signaler från huden till hjärnan att det blir inget kvar till muskelkontrol.smiley

Hittils så har det bara uppkommit efter sömn och efter meditation. När jag ligger i sängen och surret har börjat, försöker jag röra en arm eller ett ben, och det går inte. Händer det på natten kan jag inte gå och kissa, vända på mig, och så vidare.

En ljuspunkt dock, det försvinner av lätt massage av huden, stryker min fru sin hand på min bröstkorg, så försvinner surret och rörelsen kommer tillbaka snabbare, kanske 30 min istället för 4 timmar, nackdelen är att jag är helt slut i huvudet efteråt. Jag antar att jag är trött p.g.a översignalering.

Neuropatianfall.

Jag vet inte om det finns rent medicinskt, men det yttrar sig ungefär så här: det börjar med att jag svettas och värk i händer och fötter ökar markant. Jag blir yr, och det känns som jag skall tuppa av. Anfallet kan hålla i sig från 10-15 minuter upp till 3 timmar. På jobbet är det inget bra, men min arbetsgivare vet om det och tar hänsyn till problemet. Man kan ju inte göra något vettigt när man håller på att tuppa av, men en sak verkar funka, att byta fokus, tänka på något annat, byta arbetsuppgift, då verkar hjärnan stabilisera sig.

  • Comments(7)//neuropati.familjenwik.com/#post5

En vanlig dag.

så har jag det.Posted by Göran Wik Tue, June 02, 2009 23:31:55

Jag börjar dygnet med att sova rätt dåligt, 5.30 ringer klockan och jag tar mina mediciner. Åker till jobbet vid 7.30 och jobbar, under dagen har jag ont i fötter, händer och ibland i magen. Vid lunch tar jag nästa dos. Efter jobbet sitter jag i min fåtölj eller ligger i sängen beroende på hur ont jag har, vid 18 tiden tar jag nästa dos. Lägger mig mellan 22 och 0 då jag tar en dubbel dos. 2-3 vardagar har jag migrän, samt vissa lördagar och ibland söndagar också har jag migrän. Man kan ju inte kalla det ett liv kanske, det kanske inte heller går att mäta livskvalitet, vem vet.

När jag går känns det som att jag går på grus barfota, jag kan få hugg, stick, brännande värk i fötterna. Viss känselbortfall kommer och går. När jag vilar, i sängen, eller sitter ner, alltså när fötterna inte trycker emot något, får jag en brännande värk i fötterna som stiger upp mot knäna. Så fort jag går för mycket får jag migrän några timmer efteråt eller dagen efter.

Jag har ont eller är väldigt öm i fingertopparna, jag får liknande hugg och stick i händer och fingrar, det gör det lite vanskligt att skriva detta.

När kag fryser om fötterna får jag ilningar i händerna. Att frysa om fötter kan ge väldig värk i någon timme efteråt.

Jag spontansvettas, speciellt om huvudet, men även under armar och rygg. Ryggen är känslig för temperaturer, svalt vatten kan bränna rejält, och hetta känns som ljummet.

Jag har sväljproblem, mat eller tabletter fastnar i halsen strax under struphuvudet, mycket irriterande, man undrar om det kan hamna i fel strupe. Jag får också spontan kemikaliesmak i munnen, det kan smaka spray, om tandkräm t.ex.

Dagligen har jag svårt att kissa, vissa dagar är bättre än andra. Någon gång varannan vecka får min mage spatt, jag får otroligt ont i magen samt känner mig magsjuk. Ibland får jag hjärtklappning, den kommer rätt sällan, men utan orsak upplever jag.

Jag upplever också att jag kan reta ett område och få reaktion i ett annat också, som när jag går mycket kan jag uppleva att magen krånglar mer.

Efter ett besök av ambulansen som körde mig till sjukhus fick jag hjälp med min migrän, och jag har inte haft några anfall alls på 5 månader, så det har hjälpt väldigt bra.

  • Comments(3)//neuropati.familjenwik.com/#post4