Neuropati

Neuropati

Om Forumet

Jag vill skriva om min neuropati, kanske några andra därute vill veta, eller rent av dela med sig av sina egna erfarenheter.

Ideer som underlättar.

Vad kan man göra?Posted by Göran Wik Tue, June 02, 2009 22:28:03

Jag tycker jag har en besvärlig neuropati med många olika symptom. jag har besvär med sängkläder, tröjor, byxor, kalsonger, jackor, strumpor och skor. Jag har besvär med klädkänslan och det ger väldigt konstigt beteende och konstiga behov. Man kan ju tro att jag går omkring naken, men för att försöka undvika att åka dit för uppseendeväckande beteende så har jag löst några problem.

Tröjor har jag hittat några mjuka som jag kan ha, och har köpt nytt eftersom de gamla 30 känns som sandpapper.smiley

Byxor är konstigt, jag kan ha vissa i några timmar, men det är en befrielse att få byta till ett par mjukare, jag kan helt enkelt slappna av helt plötsligt. Jag använder silkeslångkalsonger under alla byxor jag bär, även på sommaren, det blir varmt, och kan leda till andra obehag....smiley

Sängkläderna är gamla och urtvättade och så mjuka som möjligt, nya sängkläder är en ren plåga, och ratas omgående. Det är för mycket formaldehyd i nya kläder, och det ger en stel, hård yta som inte känns bra, som sandpapper.

Skor måste vara mjuka, och gärna vara av luft, och inte nudda marken, det e svårt... om jag går mycket får jag migrän, att undvika det är att inte gå, det funkar, inte för min rondör, men mot min migrän.

Varmt och kallt vatten är också ett problem, när jag tvättar händerna och vattnet inte är ljummet, känns det som att stoppa in händerna i en skål med häftstift.smileyJag har köpt kranar med inbyggt lyse som växlar från grönt till lila till rött när det är 40 grader C, det funkar bra, dessa har en inbyggd generator som ger ström av att vattnet rinner, så inga batterier behövs.

Jag har mjuka mattor på vissa ställen, t.ex vid sängen, då jag kliver upp, det är en riktig pina på nätter och på morgonen då det gör väldigt ont i trampdynorna när jag har vilat dom en längre stund.

Jag går ofta omkring i sockor hemma sommar som vinter, problemet är att det blir varmt, en ide är att sticka en socka som har 3 till 4 lager sula och en väldigt tunn översida och ett tunnt skaft. Allternativt att man syr på stickade sulor på befintliga strumpor.

Ideen är att gå på ngt mjuk för att hindra känslan av grus och sten.

Min kranar har pajat, och det är frustrerande, jag måste vara noggrannare när jag använder vatten, jag tvättar händerna kanske 15 ggr per dag, så jag spolar en del för att vara säker.

Vill inte köpa nya heller då jag inte vet om de håller länge, dock har det kommit batterilösa kranar.

  • Comments(2)//neuropati.familjenwik.com/#post2