Neuropati

Neuropati

Om Forumet

Jag vill skriva om min neuropati, kanske några andra därute vill veta, eller rent av dela med sig av sina egna erfarenheter.

En vanlig dag.

så har jag det.Posted by Göran Wik Tue, June 02, 2009 23:31:55

Jag börjar dygnet med att sova rätt dåligt, 5.30 ringer klockan och jag tar mina mediciner. Åker till jobbet vid 7.30 och jobbar, under dagen har jag ont i fötter, händer och ibland i magen. Vid lunch tar jag nästa dos. Efter jobbet sitter jag i min fåtölj eller ligger i sängen beroende på hur ont jag har, vid 18 tiden tar jag nästa dos. Lägger mig mellan 22 och 0 då jag tar en dubbel dos. 2-3 vardagar har jag migrän, samt vissa lördagar och ibland söndagar också har jag migrän. Man kan ju inte kalla det ett liv kanske, det kanske inte heller går att mäta livskvalitet, vem vet.

När jag går känns det som att jag går på grus barfota, jag kan få hugg, stick, brännande värk i fötterna. Viss känselbortfall kommer och går. När jag vilar, i sängen, eller sitter ner, alltså när fötterna inte trycker emot något, får jag en brännande värk i fötterna som stiger upp mot knäna. Så fort jag går för mycket får jag migrän några timmer efteråt eller dagen efter.

Jag har ont eller är väldigt öm i fingertopparna, jag får liknande hugg och stick i händer och fingrar, det gör det lite vanskligt att skriva detta.

När kag fryser om fötterna får jag ilningar i händerna. Att frysa om fötter kan ge väldig värk i någon timme efteråt.

Jag spontansvettas, speciellt om huvudet, men även under armar och rygg. Ryggen är känslig för temperaturer, svalt vatten kan bränna rejält, och hetta känns som ljummet.

Jag har sväljproblem, mat eller tabletter fastnar i halsen strax under struphuvudet, mycket irriterande, man undrar om det kan hamna i fel strupe. Jag får också spontan kemikaliesmak i munnen, det kan smaka spray, om tandkräm t.ex.

Dagligen har jag svårt att kissa, vissa dagar är bättre än andra. Någon gång varannan vecka får min mage spatt, jag får otroligt ont i magen samt känner mig magsjuk. Ibland får jag hjärtklappning, den kommer rätt sällan, men utan orsak upplever jag.

Jag upplever också att jag kan reta ett område och få reaktion i ett annat också, som när jag går mycket kan jag uppleva att magen krånglar mer.

Efter ett besök av ambulansen som körde mig till sjukhus fick jag hjälp med min migrän, och jag har inte haft några anfall alls på 5 månader, så det har hjälpt väldigt bra.

  • Comments(3)//neuropati.familjenwik.com/#post4