Neuropati

Neuropati

Om Forumet

Jag vill skriva om min neuropati, kanske några andra därute vill veta, eller rent av dela med sig av sina egna erfarenheter.

Nya fenomen

så har jag det.Posted by Göran Wik Thu, September 16, 2010 23:22:09

Jag inbjuder alla som har neuropati om ni vill att skriva och dela med er av era upplevelser och hur eran dag kan se ut.

Surr i huden.

Nu har mina fenomen utökats. Bl.a så har jag som ett surr i kroppen, oftast sitter det mitt i bröstet ifrån nyckelbenen och ner till naveln och kan sprida sig i hela kroppen. Surret är som om huden sover fast mera elakt, ungefär som det går el under huden.

Det som är som mest jobbigt är att jag blir lam av det. Det känns som det går så mycket signaler från huden till hjärnan att det blir inget kvar till muskelkontrol.smiley

Hittils så har det bara uppkommit efter sömn och efter meditation. När jag ligger i sängen och surret har börjat, försöker jag röra en arm eller ett ben, och det går inte. Händer det på natten kan jag inte gå och kissa, vända på mig, och så vidare.

En ljuspunkt dock, det försvinner av lätt massage av huden, stryker min fru sin hand på min bröstkorg, så försvinner surret och rörelsen kommer tillbaka snabbare, kanske 30 min istället för 4 timmar, nackdelen är att jag är helt slut i huvudet efteråt. Jag antar att jag är trött p.g.a översignalering.

Neuropatianfall.

Jag vet inte om det finns rent medicinskt, men det yttrar sig ungefär så här: det börjar med att jag svettas och värk i händer och fötter ökar markant. Jag blir yr, och det känns som jag skall tuppa av. Anfallet kan hålla i sig från 10-15 minuter upp till 3 timmar. På jobbet är det inget bra, men min arbetsgivare vet om det och tar hänsyn till problemet. Man kan ju inte göra något vettigt när man håller på att tuppa av, men en sak verkar funka, att byta fokus, tänka på något annat, byta arbetsuppgift, då verkar hjärnan stabilisera sig.

  • Comments(7)//neuropati.familjenwik.com/#post5